Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΕΝΦΙΑ: Οι τέσσερις δόσεις, έγιναν έξι και το αλαλούμ συνεχίζεται

Ενώ χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Αλεξιάδης είχε ρίξει... βόμβα πως ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις, δεδομένου πως η ...
εκκαθάριση θα γίνει τον Αύγουστο αλλά η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί τον Σεπτέμβριο και ο φόρος –βάσει νόμου- πρέπει να έχει εξοφληθεί μέχρι τέλος του χρόνου.
Όπως αναφέρει το newsit.gr, ωστόσο, 24 ώρες μετά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δημιουργεί νέα δεδομένα. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ) δήλωσε πως το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, πέραν αυτών που προκύπτουν από το νόμο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των έξι δόσεων όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους, με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.
Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου από τους φορολογούμενους θα επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017.