Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Συνεχίζεται η απεργία των μηχανικών από τις Επιτροπές

Στις επάλξεις θα παραμείνουν και την ερχόμενη εβδομάδα οι μηχανικού από τα Τεχνικά Συμβούλια και τις Επιτροπές, ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το ...
Ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Η απεργία θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 25 Μαρτίου και αφορά τις Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ. καθώς και τις Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.
«Σε μια χώρα που διαγράφονται 4000 περίπου μηχανικοί κάθε χρόνο, γιατί δεν έχουν δουλειά και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν χρέη, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς με εισόδημα πάνω από 12000 ευρώ το χρόνο. Προφανώς αυτό οδηγεί ακόμη περισσότερους μηχανικούς εκτός επαγγέλματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Ήδη δεν πραγματοποιούνται διαγωνισμοί μελετών και δημοπρασίες έργων και δεν συνεδριάζουν επιτροπές του δημοσίου που μετέχουν εκπρόσωποι του ΤΕΕ. Συνεχίζουμε ακόμη πιο έντονα την προσπάθεια μας ενάντια στο σχέδιο του Ασφαλιστικού και την επόμενη εβδομάδα» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
newsbeast.gr