Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αλεξιάδης για το φορολογικό σύστημα: Τα άσχημα τελειώνουν, έρχονται τα χειρότερα

Μία περίεργη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου για τη φορολογία, είπε: ...
«Αν θα μπορούσα να βάλω έναν τίτλο στο φορολογικό σύστημα της χώρας, αυτός θα ήταν τα άσχημα τελειώνουν, έρχονται τα χειρότερα».
Αν δεν αποτελεί κυνική ομολογία μπορεί να είναι ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα... Σε κάθε περίπτωση η φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για θέματα φορολογίας Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας» έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες που μιλούν για νέα φορολογική καταιγίδα.

«Σε ό,τι αφορά τον τίτλο που είπατε εγώ από τα 56 μου χρόνια ασχολούμαι τα 36 με ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης τόνισε άλλωστε ότι «βεβαίως και θα υπάρχει -για τα εισοδήματα του 2016- επιβάρυνση αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω», απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αριθμούς. Νωρίτερα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε μια τάξη μεγέθους για το τι θεωρεί η κυβέρνηση ως υψηλό εισόδημα, υποστηρίζοντας ότι μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και πως δύσκολα πλέον εντοπίζονται και στον ιδιωτικό.

«Αυτή την στιγμή συζητούμε με τους Θεσμούς νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τα εισοδήματα του 2016 που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Αυγούστου.  Ακούω κάθε μέρα στα ΜΜΕ για εισοδήματα και επιβαρύνσεις. Όμως, καταλαβαίνουμε όλοι τι έλεγαν τα ίδια ΜΜΕ τα  προηγούμενα χρόνια που είχαμε βάρβαρες φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπή συνταξιοδοτικών επιδομάτων. Και ειναι υποκρισία να λένε τώρα τι θα γίνει με τους μισθούς των 1.500 και 2000 ευρώ. Βεβαίως είναι σημαντικοί αυτοί οι μισθοί αλλά δεν βλέπομαι πουθενά στον Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να υπάρχουν αυτοί οι μισθοί. Ξέρετε εσείς κανέναν με μισθό 2.000 ευρώ;» είπε για να προσθέσει αμέσως μετά «Βεβαίως θα υπάρξει επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016, θα είναι όμως δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος και άνω» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

protothema.gr