Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Στα μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Αρχές με μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας ...
στην ΕΡΤ. Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν «όσο πιο νωρίς μπορούμε», για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες στο τέλος του έτους, όπως συνέβη το 2015.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο δίκαιη και αναλογική η φορολόγηση, ωστόσο απέφυγε αναφερθεί στο ύψος του αφορολόγητου. «Σχεδιάζουμε τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο», τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι θα μεταφερθεί το βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά.,

Ερωτηθείς για τη χρήση πλαστικού χρήματος, έκανε λόγο για προαιρετικά και υποχρεωτικά μέτρα. Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μία ηλικία και πάνω και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.
Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι υπεγράφη η απόφαση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ο οποίος θα εισπραχθεί μέσω τελωνείων, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις, ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους όσοι αντιδρούν.