Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κατηκαρίδης στη «Μ»: «Δεν φοβόμαστε τον Απόλλωνα και τη Δόξα Δράμας»

Όπως ακριβώς ολοκλήρωσε το 2016, με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το 2017 για την ΑΠΕ Λαγκαδά. Ο ΑΟ Καρδίας αποδείχθηκε μεν σκληρό καρύδι, ωστόσο, η ομάδα ...
του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο συνεχίζοντας το σερί των νικών στο Πρωτάθλημα (έφτασε ήδη τις επτά) και πλέον «βλέπει»… κορυφή.

Με νίκη και αύριο στην Ξάνθη, η ΑΠΕΛ θα βρεθεί ολομόναχη στην πρώτη θέση ακριβώς στο κλείσιμο του α’ γύρου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ανόδου σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Δόξα Δράμας κι ας μην θέλουν να το παραδεχθούν, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, οι άνθρωποι της ομάδας. Και κυρίως, ο αρχιτέκτονας της φετινής επιτυχίας, ο τεχνικός Αλέξανδρος Κατηκαρίδης, υπό την τεχνική καθοδήγηση του οποίου η ΑΠΕΛ μετρά επτά συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα. «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν μας λέει κάτι. Αυτά είναι για τους τύπους. Θα είναι καλό, βεβαίως, για την προσπάθεια των παιδιών να σκαρφαλώσει η ομάδα στην κορυφή. Τους αξίζει να δουν την ομάδα στο πρώτο σκαλί, αν και απομένει ακόμη ένας ολόκληρος γύρος. Είναι εύκολο να φτάσεις στην πρώτη θέση, αλλά δύσκολο να κρατηθείς. Αν ήταν άλλη ομάδα στη θέση μας, με αυτές τις δυσκολίες που προκύπτουν διαρκώς θα βρισκόταν στη 10η θέση, μπορεί και παρακάτω. Όμως έχουμε παίκτες μαχητές που δεν θέλουν να χάνουν», σχολίασε στη «Μ» ο τεχνικός καθοδηγητής της ΑΠΕΛ.

«Σύμπνοια και ομαδικότητα»

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; «Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει απόλυτη ομαδικότητα. Σε όλα. Υπάρχει σύμπνοια και κατανόηση και όλοι μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύπτει αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά. Όλα τα οφείλουμε στην ομαδικότητα, την ψυχοσύνθεση και τη μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια», υπογραμμίζει ο τεχνικός της ΑΠΕΛ, ο οποίος αποφεύγει όπως ο… διάολος το λιβάνι να μιλήσει για άνοδο. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βεβαίως, πως δεν πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας. Κάθε άλλο. «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοδο», τονίζει και προσθέτει: «Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι να ισορροπήσουμε αγωνιστικά μετά τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Έφυγαν παιδιά που είχαν ενσωματωθεί στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας και πλέον πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο και να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Από εκεί και πέρα, όταν συμμετέχεις σε ένα πρωτάθλημα πάντα θέλεις να βγεις πρώτος. Δεν φοβόμαστε Δόξα Δράμας και Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ξέρουμε τι ομάδα έχουμε, ποιοι είναι οι αντίπαλοί μας και αισιοδοξώ πως θα πάμε καλά».

metrosport.gr