Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Τα VW " έφυγα από το Λαγκαδά και ''πλημμύρισαν" τον Λευκό Πύργο

Ένα ιδιαίτερο καραβάνι έκανε πριν λίγο στάση στο Λευκό Πύργο γεμίζοντας τον χώρο με περίπου 60 πολύχρωμα ρετρό αυτοκίνητα στο πλαίσιο της 6η ...
Βαλκανικής Συνάντησης VW Bus. Το ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο μίας συνάντησης Βαλκανικών χωρών, ενώ για τρεις μέρες από την Παρασκευή 8/07 έως την Κυριακή 10/07 θα έχει την βάση του στα Λουτρά του Λαγκαδά.
Έχοντας κάνει το ξεκίνημά της στην Ελλάδα, πρόκειται για μια συνάντηση από λάτρεις των κλασικών αγαπημένων αυτοκινήτων Volkswagen, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε χώρες των Βαλκανίων σε ένα πνεύμα φιλίας και αλληλεγγύης.
Όλα ξεκίνησαν από μια παρέα οικογενειαρχών, που αγαπούσε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς μέσω αυτών είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια όμορφη σχέση με την φύση, ταξιδεύοντας και στήνοντας σκηνές σε ωραία τοπία. Και καθώς τα αμάξια αυτά πάλιωσαν με τον καιρό, οι λάτρεις άρχισαν να αλληλοβοηθιούνται, ανταλλάζοντας ανταλλακτικά, όπου χρειαζόταν.
Η παρέα μεγάλωσε κι επεκτάθηκε κι εκτός συνόρων, δημιουργώντας ένα κλίμα φιλικής σχέσης με διπλανούς λαούς, μια βαλκανική παρέα!
Έτσι, η παρέα βρήκε αφορμή για συνάντηση με τα ρετρό της αυτοκίνητα, κι αφού οι περισσότεροι λάτρεις είχαν επικοινωνία με άλλους ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων, τα νέα για την μάζωξη μαθεύτηκαν και αυτοκίνητα κατέφθασαν από διάφορες γύρω χώρες.
Μετά την πρώτη διοργάνωση που έγινε στην Πιερία το 2011, η δράση συνεχίστηκε στην Βουλγαρία το 2012, στην Τουρκία το 2013, στη Ρουμανία το 2014 και στη Σερβία το 2015. Φέτος, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων, η 6η Βαλκανική Συνάντηση επιστρέφει στην χώρα μας και συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον των Λουτρών Λαγκαδά, κοντά στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται κάμπινγκ και κολύμπι, λουτρά και ψησίματα, και βέβαια πολλή ομορφιά και πράσινο σε ένα μοναδικό καραβάνι.
Η συνάντηση διοργανώνεται, εκτός από τα ίδια τα μέλη της ομάδας, από την Ελληνική Λέσχη VW BusCamperVan σε συνεργασία με τις Βαλκανικές Λέσχες Σκαραβαίων και VW Bus. Και φέτος, θα την τιμήσει κόσμος από την Ελλάδα αλλά και τις γύρω βαλκανικές χώρες, με 150 συμμετοχές αυτοκινήτων και συνολικά 400 άτομα. Θα συμμετέχουν άτομα από την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Βοσνία, το Κόσσοβο αλλά και τη Γερμανία, με τις ελληνικές συμμετοχές να φτάνουν τις 35 -αριθμός βέβαια μικρότερος από παλιά καθώς λόγω κρίσης κάποιοι παρέδωσαν πινακίδες-, σε μια συνεύρεση που συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων των γειτονικών χωρών.
Παράλληλα, στον άδειο χώρο των Λουτρών Λαγκαδά, από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, με προβολές, live μουσικές, παιχνίδια, κοντινές εξορμήσεις, ανταλλακτικό παζάρι, δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς φίλους της συνάντησης, και βέβαια χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά. Και δεν ξεχνάμε και τους διαγωνισμούς των συμμετεχόντων, με μικρά αναμνηστικά βραβεία, όπως ένα μπουκάλι τσίπουρο για όσους έφτασαν από πιο μακριά ή αυτούς που έχουν το παλιότερο αμάξι.
Επόμενη στάση: Πλαζ Αρετσούς!
thestival.gr