Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Εγκρίθηκε από την ΕΠΑ το αίτημα του Δήμου Λαγκαδά για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο μας

Την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και στον Δήμο Λαγκαδά με αρχή την πόλη του Λαγκαδά, ανακοίνωσε ...
η Εταιρεία Παροχής Αερίου Α.Ε. (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2017 – 2021, το οποίο προβλέπει την κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου συνολικού μήκους πάνω από 254 χλμ., ύψους 32,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου που περιλαμβάνει την επέκταση του φυσικού αερίου και στον Δήμο Λαγκαδά, θα καθοριστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για ένα αίτημα της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά που ικανοποιείται έπειτα από σειρά επαφών που πραγματοποιήθηκαν συστηματικά εδώ και ένα χρόνο με τη διοίκηση της ΕΠΑ.
Τον Μάρτιο του 2016, ο Δήμος Λαγκαδά κατέθεσε στην Εταιρεία Παροχής Αερίου (έγγραφο υπ΄αριθ. 7328/8-3-2016) ολοκληρωμένο φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πόλη του Λαγκαδά (μήκος οδών, τύπο κτιρίων και επιχειρήσεων, πληθυσμό), ο οποίος επιλέχτηκε από την ΕΠΑ (λόγω πληθυσμού) να αποτελέσει τον πρώτο οικισμό επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο μας.
Η υλοποίηση του έργου είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας, καθώς το φυσικό αέριο αποτελεί το οικονομικότερο και πιο αποδοτικό καύσιμο, που θα επιφέρει θετική επίδραση στο περιβάλλον αλλά και σημαντική εξοικονόμηση στους καταναλωτές συνδημότες μας.

lagadas.gr