Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Δήμος Ωραιοκάστρου: Καθαρίσαμε το χώρο έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο Δερβένι, παρ' όλο που δεν είναι αρμοδιότητά μας

Στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στην περιοχή του ...
Δερβενίου προχώρησε χθες συνεργείο του δήμου Ωραιοκάστρου.
Αν και η καθαριότητα του χώρου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του δήμου, η άσχημη εικόνα που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες έξω από το χώρο οδήγησε την αντιδημαρχία Καθαριότητας να προχωρήσει στον καθαρισμό όλων των σκουπιδιών.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κυριάκος Ιωσηφίδης υποχρέωση του στρατού που έχει αναλάβει την καθαριότητα του χώρου και την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων είναι να τοποθετεί τους κάδους εντός του χώρου και σε καμία περίπτωση οι εν λόγω κάδοι να βρίσκονται στον περίβολο όπου και δημιουργούν ένα μεγάλο σκουπιδότοπο.
«Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στον καθαρισμό του χώρου, καθώς υπήρχε κίνδυνος για την υγεία τόσο των μεταναστών προσφύγων, όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή καθώς και των διερχόμενων από εκεί. Μάλιστα, τοποθετήσαμε εκ νέου τους κάδους στον εσωτερικό χώρο, εκεί που θα πρέπει να βρίσκονται και επισημάναμε στους υπευθύνους του κέντρου φιλοξενίας ότι η καθαριότητα του χώρου και η αποκομιδή των απορριμμάτων ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς», είπε ο κ. Ιωσηφίδης.