Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτη εισφορά μόνο για συνταξιούχους - Ποια κατηγορία μπαίνει στο στόχαστρο

Βέβαιες είναι πλέον οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ενώ μειώνεται δραματικά και το πλαφόν στο ανώτατο ποσό που λαμβάνουν όσοι δικαιούνται περισσότερες από ...
μία.
Την ίδια στιγμή, όμως, ένα νέο σχέδιο έρχεται να πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι ήδη παίρνουν σύνταξη. Στο στόχαστρο μπαίνουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ το μήνα.
Με βάση το νέο αυτό σχέδιο, όπως αναφέρει το newsit.gr, θα επιβληθεί μια νέου είδους έκτακτη εισφορά η οποία θα είναι κλιμακωτή.
Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι το ασφαλιστικό σβήνεται και ξαναγράφεται βάσει των απαιτήσεων των δανειστών και έτσι όλα δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα περικοπών και στις κύριες από τα 1.000 ευρώ και πάνω.
Το ανώτατο πλαφόν για κύρια σύνταξη με βάση το ίδιο σενάριο μειώνεται από τα 2.772 ευρώ στα 2.200, ενώ τελικά οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αναμένεται να κυμανθούν κοντά στο 7% και θα αφορούν στις συντάξεις άνω των 170 ευρώ το μήνα.
Μεγάλη θα είναι η απώλεια για τους ασφαλισμένους του δημοσίου, εδώ το σενάριο λέει ότι οι 280.000 δικαιούχοι του μερίσματος θα δουν απώλεια από 30% ως και άνω του 40% ανάλογα με το ποσό που λαμβάνουν.