Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Μπλόκα αγροτών: Ανοιχτός ο Προμαχώνας - Επ' αόριστον κλειστό το τελωνείο της Εξοχής

Ανοιχτό παραμένει από τις 22 χθες το βράδυ το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με τους συμμετέχοντες στο μπλόκο να έχουν γενική ...
συνέλευση σήμερα στη μία το μεσημέρι και «όλα είναι ανοιχτά» για το τι μέλλει γενέσθαι.
Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».
Να σημειωθεί ότι σήμερα σημνατικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα λάβουν και οι αγρότες στα μπλόκα της Νίκαιας και των Τεμπών. Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ..
Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι αγρότες της Μακεδονίας θα κατασκηνώσουν από σήμερα και για όσο χρειαστεί μπροστά από το ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη.
thestival.gr