Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Δυνατότητα νέας ρύθμισης για όσους έχασαν την ρύθμιση χρεών

Δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν την ρύθμιση για χρέη στα Ταμεία.
"Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για ρυθμίσεις και  ...
διορθώσεις στις προηγούμενες διατάξεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και αναζητούμε τρόπους για την επανένταξη στη ρύθμιση όσων έχουν απενταχθεί" ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ο Βασίλης Κεγκέργλου είχε ζητήσει να δοθεί μικρή παράταση σε όσους έχουν απενταχθεί εξαιτίας των δυσκολιών στην πρώτη φάση της εφαρμογής του μέτρου και της ανεπαρκούς ενημέρωσης. Επικαλέστηκε, επίσης, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τις 115.000 που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση οι περίπου 34.000 έχουν απενταχθεί με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να χάνει έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ το έτος.
Ο υφυπουργός Εργασίας είπε επίσης, ότι ήδη στον ΟΑΕΕ, λαμβάνονται μέτρα για κάποιες περιπτώσεις οφειλετών και τόνισε, ότι με τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και την προσαρμογή της ασφαλιστικής εισφοράς με τα κέρδη, το σύστημα θα ισορροπήσει δεν θα αποβάλλονται ασφαλισμένοι, επειδή δεν θα μπορούν καταβάλλουν τη δόση.

www.dikaiologitika.gr