Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και Πρωτάθλημα Enduro Βορείου Ελλάδος στην πόλη του Λαγκαδά (Φώτο - Βίντεο)

Με τον Κίμωνα Καράμπελα να παίρνει την πρώτη φετινή νίκη για τη Beta Chachagias Racing Team, άνοιξε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για το 2016.
Επιστροφή στην αγωνιστική δράση πραγματοποίησαν οι ... ογδόντα αναβάτες που έλαβαν μέρος στον πρώτο φετινό αγώνα Enduro, στην πανέμορφη περιοχή του Λαγκαδά. Δύο καλά σχεδιασμένες ειδικές και σαράντα χιλιόμετρα «απλής» διαδρομής αποτέλεσαν τον κύκλο τον οποίο οι συμμετέχοντες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πραγματοποίησαν τέσσερις φορές (τρεις όσοι έλαβαν μέρος στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδας) γράφοντας συνολικά περισσότερες από έξι ώρες αγώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αγώνας κρίθηκε στις ειδικές διαδρομές, με την Εxtreme να συγκεντρώνει τα βλέμματα και τους περισσότερους θεατές και την enduro να κρίνει, λόγω της μεγάλης διάρκειας, τους νικητές όλων των κατηγοριών.

Στην Ε3 μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Κίμωνα Καράμπελα (#31). Ο περσινός τιτλούχος της κατηγορίας αν και ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα έχοντας μία πτώση, κατάφερε στη συνέχεια να βρει το ρυθμό του στη σέλα της δίχρονης RR 300 και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης. Ροκανίζοντας συνεχώς τη διαφορά, έφτασε πριν την όγδοη και τελευταία ειδική να υπολείπεται μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Τότε μίλησε η ψυχή του πρωταθλητή και πραγματοποιώντας ένα αλάνθαστο πέρασμα, ο 28χρονος αναβάτης κατάφερε να εξαλείψει τη διαφορά και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη.
Δυνατή αντεπίθεση στο τελευταίο μέρος του αγώνα πραγματοποίησε και ο Νάσος Τρίγκας (#33). Ο Τρικαλινός αναβάτης ολοκλήρωσε και αυτός τον αγώνα με ένα εντυπωσιακό πέρασμα στην τελευταία ειδική, που τον ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Ε3, επίσης με Beta RR 300.
Δυνατότερα από όλους ξεκίνησε ο Γιάννης Τρίγκας (#22) που μπήκε δυναμικά στον αγώνα και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο Γενικής στην πρώτη ειδική. Ο ψηλός αναβάτης από τα Τρίκαλα συνέχισε σε πολύ καλό ρυθμό και χωρίς λάθη τον υπόλοιπο αγώνα, χάνοντας όμως ελάχιστο χρόνο και τελικά τη νίκη στην Ε2 από τον πολύ δυνατό Δημήτρη Βαγγελάκο.
Ανανεωμένος στη σέλα της νέας του τετράχρονης RR 350 εμφανίστηκε ο Απόστολος Σβιντερίκος (#27). Ο αναβάτης από τη Μυτιλήνη πίεσε δυνατά μέχρι την τελευταία ειδική και λίγο έλειψε να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο της Ε2, ωστόσο ένα δευτερόλεπτο ήταν αρκετό για να τον αφήσει στην τέταρτη θέση της Ε2.
Στην κατηγορία Junior, ντεμπούτο με τη νέα του Beta RR 350, έκανε ο Πέτρος Μπίλης (#44). Ο 22χρονος αναβάτης οδήγησε σταθερά προσπαθώντας να μπει στην πρώτη τριάδα της κατηγορίας Junior ωστόσο η έλλειψη εμπειρίας δεν του επέτρεψε να ανέβει στο βάθρο, αφήνοντάς τον στην τέταρτη θέση.
Δηλώσεις αθλητών:
Κ. Καράμπελας (1ος Ε3): «Δε θα έλεγα πως είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου… Έκανα αρκετά λάθη στην αρχή του αγώνα και είχα μία πτώση που μου στοίχησε πολύτιμο χρόνο. Ευτυχώς στη συνέχεια κατάφερα να βρω ρυθμό και να πάρω μια σημαντική, από ψυχολογικής άποψης, νίκη.”
Γ. Τρίγκας (2ος Ε2): «Στόχος φυσικά για σήμερα ήταν η νίκη αλλά ο Δημήτρης (Βαγγελάκος) ήταν πολύ δυνατός. Παρόλα αυτά ευχαριστήθηκα τον αγώνα αλλά και το γεγονός πως οδήγησα χωρίς λάθη.»
Ν. Τρίγκας (3ος Ε3): «Όλος ο αγώνας, για μένα σήμερα κρίθηκε στην τελευταία ειδική. Μόλις βγήκα από αυτή, το νεύμα του Κώστα (μηχανικού της ομάδας) πως πήρα τη διαφορά που χρειαζόμουν ήταν η δικαίωση για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλα.»
Α. Σβιντερίκος (4ος Ε2): «Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα και το νέο μου τετράχρονο RR 350. Το να χάνεις τη θέση του βάθρου για μόλις ένα δευτερόλεπτο αφήνει βέβαια μια πίκρα αλλά πιστεύω πως στον επόμενο αγώνα θα τα καταφέρουμε.»
Π. Μπίλης (4ος Ε Junior): «Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα αν και θα ήθελα να είχα μπει στην τριάδα της κατηγορίας. Όλοι οι αντίπαλοι της κατηγορίας είναι πολύ δυνατοί και θα χρειαστούμε πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να τους αντιμετωπίσουμε.»

enduro.gr
apostolos svinterikos
giannis trigas
kimon karampelas
kimon karampelas-2
nasos trigas
paddock

petros billys