Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις 20 ατόμων το τελευταίο 24ωρο - Διαβάστε γιατί

Στη σύλληψη 20 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ...
ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:
• 4 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
• 8 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 52χρονου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες χθες (17-03-2016), διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Επίσης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν οκτώ 8 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 12.200 ευρώ, για παραβάσεις Νόμου περί αλλοδαπών, εξύβριση, απειλή, παράνομη οπλοφορία και φθορές.
• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων. Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, σε καφετέρια στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, διαπιστώθηκε ότι, ο 34χρονος υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 28 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σ' έναν εκ των οποίων διενεργούνταν, παράνομα, παίγνια από θαμώνα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 165 πακέτα τσιγάρα και 9 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
• 4 άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρία άτομα ηλικίας 26, 20 και 39 ετών, οι οποίοι βραδινές ώρες της 16-03-2016, διέρρηξαν και αποπειράθηκαν, να διαρρήξουν δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, στο κέντρο της πόλης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ανωτέρω δράστες, από τον Οκτώβριο του 2015 διέρρηξαν 21 επιπλέον οχήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα των ιδιοκτητών.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
thestival.gr