Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Νομός Θεσσαλονίκης: Στη ''φάκα'' 15 άτομα το τελευταίο 24ωρο - ''Έγδυσαν'' μέχρι και αποδυτήρια γηπέδου

Στη σύλληψη 15 ατόμων, προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών που διενεργήθηκαν κατά ...
το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.
Αναλυτικότερα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:
• (1) άτομο για περίπτωση ληστείας. Συγκεκριμένα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 31χρονος, ο οποίος μεσημβρινές ώρες χθες (29-02-2016), στην περιοχή του Κορδελιού, αφαίρεσε με τη χρήση σωματικής βίας από ηλικιωμένη, το πορτοφόλι της. Επίσης, στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα μαχαίρι.
• (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς έπειτα από ελέγχους αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε οικία στο Κορδελιό και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Σταυρούπολης αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην πρώτη περίπτωση, δύο πιστόλια και τρία φυσίγγια και στη δεύτερη περίπτωση ένα πιστόλι και οκτώ φυσίγγια.
• (2) άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 19χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης κλοπής, που έλαβε χώρα σε αποδυτήρια γηπέδου, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε, μαζί με συνεργό του, χρηματικά ποσά και αντικείμενα αθλητών.
• (5) άτομα για κατοχή εξαρτησιογόνων ουσιών
• (1) άτομο για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος,
• (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα,
• (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.