Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ριφιφί σε καταστήματα στο Λαγκαδά

Με τον φόβο ζουν οι κάτοικοι σε Γερακαρού, Αγιο Βασίλειο, Λαγκαδίκια, Ζαγκλιβέρι και Καλίνδοια, αφού τα κρούσματα κλοπών είναι σε καθημερινή ...
βάση.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα οι ληστές κλέβουν σπίτια και καταστήματα με τη μέθοδο ριφιφί, ανοίγοντας τρύπες στους τοίχους, απ' όπου εισχωρούν και κλέβουν ανενόχλητοι.
Ένα φαρμακείο στο Ζαγκλιβέρι και το ψιλικατζίδικο στα Καλίνδοια ήταν τα πρόσφατα κρούσματα ληστειών με τη μέθοδο ριφιφί. Παλιότερα η μέθοδος αυτή ήταν πολύ διαδεδομένη για ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και τράπεζες, όμως φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα προτιμάται και για άλλους είδους καταστήματα. Συγκεκριμένα, στο φαρμακείο του κ. Γ. Βουλγαρούδη στο Ζαγκλιβέρι οι κλέφτες διέρρηξαν αρχικά την διπλανή κλειστή οικία και σπάζοντας τον τοίχο του υπνοδωματίου εισήλθαν στο φαρμακείο κλέβοντας χρήματα. Στο φαρμακείο του κ. Δ. Τσιούντου στα Λαγκαδίκια επιχείρησαν να εισέλθουν σπάζοντας το παράθυρο, όμως ο συναγερμός τους αποθάρρυνε, ενώ από το ψιλικατζίδικο στα Καλίνδοια με την μέθοδο ριφιφί έκλεψαν τσιγάρα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Ατυχοι αποδείχτηκαν οι κλέφτες στο Βασιλούδι, όπου επιχείρησαν να ληστέψουν το φαρμακείο του κ. Μόσχου αφού δεν υπολόγισαν καλά και η τρύπα που άνοιξαν μέσα από το διπλανό εγκαταλειμμένο σπίτι τους οδήγησε σε κέντρο ξένων γλωσσών. Το προηγούμενο βράδυ ένας εκ των ληστών επισκέφθηκε το φαρμακείο και παρατηρούσε τον χώρο για κάμερες και συναγερμό, ανέφερε στο lagadas.net ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου. Τα σύνεργα του σκαψίματος τα είχαν κλέψει από μια διπλανή οικία και την ώρα που έσκαβαν έσπασαν τους σωλήνες νερού, με αποτέλεσμα ο φαρμακοποιός να βρει το πρωί το κατάστημα του πλημμυρισμένο. Μάλιστα από το μεγάλο φάρδος του τοίχου φαίνεται πως οι ληστές έσκαβαν όλη τη νύχτα, χωρίς η γειτονιά να αντιληφθεί το παραμικρό.
Σε άλλη περίπτωση κλοπή οικίας στη Γερακαρού οι ληστές έκαναν γερή μπάζα, αφού βρήκαν και πήραν 40.000 ευρώ μετρητά. Συνολικά από τις αρχές του 2016 δώδεκα καταστήματα και σπίτια έχουν διαρρηχτεί στη Γερακαρού, με τους δράστες να έχουν κλέψει χρήματα, κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Σε δύο περιπτώσεις κλοπής σπιτιών στα Λαγκαδίκια και τον Αγιο Βασίλειο οι δράστες εισήλθαν στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν και έκλεψαν πορτοφόλια, χρήματα και ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα, το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα στη Σίνδο.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι από τα συνεχόμενα κρούσματα ληστειών και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ομάδες φύλαξης των χωριών τους τις βραδινές ώρες. Ηδη αυτό λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε Λαγυνά, Ασσηρο και Δρυμό, ενώ πέρυσι που λειτούργησε η εθελοντική ομάδα ΖΕΥΣ στη Γερακαρού τα κρούσματα μηδενίστηκαν.
lagadas.net