Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αυτός είναι ο 36χρονος που εξαπατούσε πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Λαγκαδά και την Θεσσαλονίκη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 36χρονου, ο οποίος ...
συνελήφθη στο Λαγκαδά την 14-01-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για περιπτώσεις απάτης κατ' εξακολούθηση 
Ειδικότερα, πρόκειται για τον: ΒΕΝΙΕΡΗ Γεώργιο του Θεόδουλου και της Ελισάβετ, γεν. 12-03-1980 στην Έδεσσα – Πέλλας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, την ενδεχόμενη ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388440. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και απάτης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα και της αντίστασης.
Είχε προηγηθεί για τη συλληψή του καταγγελία ιδιοκτήτη ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων, που βρίσκεται στο Δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με την οποία, την 13-01-2016, ο 36χρονος, προφασιζόμενος την υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού λόγω βλάβης του οχήματός του, ζήτησε και απόσπασε από τον παραπάνω, χρηματικό ποσό για την υποτιθέμενη οφειλή του.
Από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 36χρονου στην περιοχή του Λαγκαδά και τη σύλληψή του, κατά την οποία προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
Από την περαιτέρω διενεργηθείσα έρευνα και σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Καλαμαριάς, Αναλήψεως και Πλατείας Δημοκρατίας, προέκυψε επιπλέον, ότι ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από Απρίλιο 2013 έως και μέσα Ιανουαρίου 2016, σε έντεκα (11) περιπτώσεις απόσπασε και σε δύο (2), αποπειράθηκε να αποσπάσει, από ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, οδηγών ΤΑΞΙ, ιδιοκτήτη περιπτέρου και ενός θαμώνα καταστήματος, χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.
Η κύρια πρόφαση που προέβαλε, ήταν η ανάγκη καταβολής χρηματικού ποσού, σε επαγγελματία κλειθροποιό, για τη διάνοιξη του υποτιθέμενα κλειδωμένου, οχήματός του, ενώ στις περιπτώσεις, που οι παθόντες αρνούνταν την καταβολή του χρηματικού ποσού, μετερχόταν απειλές κατά της ζωής τους.
Με την παραπάνω μεθοδολογία, απόσπασε, είτε εξαπατώντας, είτε εκβιάζοντας τους παραπάνω, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.820 ευρώ.
Πηγή : thestival.gr