Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αρχίζουν την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Β. Ελλάδας

Με ήπιες κινητοποιήσεις ξεκινά η διαμαρτυρία μερίδας Βορειοελλαδιτών αγροτών ενάντια στην υποχρέωση τήρησης, από τη φετινή χρονιά, βιβλίων εσόδων- εξόδων, ενώ ... φαίνονται αποφασισμένοι να εντείνουν τη στάσης τους, εάν δεν βρεθεί η "χρυσή τομή", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποί τους.
Πολλοί είναι εκείνοι οι αγρότες στη Β. Ελλάδα που τηρούν στάση αναμονής ενόψει διαβουλεύσεων που επιδιώκουν με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ αύριο εκπρόσωποι των αγροτών από όλη την Ελλάδα έχουν δώσει "ραντεβού" στην Αθήνα προκειμένου να καθορίσουν με ακρίβεια τη στάση τους.
 
Ωστόσο, όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση της Λάρισας, την περασμένη Κυριακή, εμφανίζονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, "ζεσταίνοντας τις μηχανές των τρακτέρ τους προκειμένου να βγουν άμεσα στον δρόμο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κώστας Τσαούκας από την Πέλλα.
 
Αύριο, αγρότες του νομού θα συνεδριάσουν στη Σκύδρα, με μοναδικό θέμα την τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων και για την Παρασκευή καλούν σε κινητοποίηση στην εφορία της Έδεσσας, την οποία και δεν αποκλείεται να καταλάβουν συμβολικά, σύμφωνα με τον κ. Τσαούσκα.
 
Επιπλέον, όπως ο ίδιος ανέφερε, ήδη σε ορισμένα χωριά τα τρακτέρ βρίσκονται στις πλατείες, έτοιμα να συμμετάσχουν στα μπλόκα που αναμένεται να στηθούν στο επόμενο διάστημα.
 
Αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιεί και μερίδα αγροτών από την Ημαθία, με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας να έχει προγραμματίσει κινητοποίηση στη ΔΟΥ Βέροιας την Παρασκευή, ενώ στην Πιερία, η διαμαρτυρία θα γίνει την ίδια ημέρα στη ΔΟΥ Κατερίνης.
 
Κινητοποιήσεις στις ΔΟΥ Λαγκαδά, Σερρών και Κιλκίς προγραμματίζουν και αγρότες των αντίστοιχων περιοχών για την Παρασκευή το πρωί, ενώ αυτοί της Θεσσαλονίκης προτίθενται να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Agrotica, η οποία θα διεξαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου έως και τις 2 Φεβρουαρίου.

Πηγή : Newpost