Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δήμος Λαγκαδά: Ημερίδα ενημέρωσης για την αντιμετώπιση και την κοινωνική φροντίδα ατόμων με επιληψία

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νεότερα δεδομένα, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της επιληψίας, είχαν όσοι από τους Δημότες παρακολούθησαν απογευματινές ώρες ...
χθες, την επιστημονική ημερίδα με θέμα " Ζώντας με την επιληψία", στο κτίριο της ΥΚΠΑΑΠ στην πόλη του Λαγκαδά. Κατά την διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Τμήμα Νευροφυσιολογίας και το Ιατρείο Επιληψίας του Ψ.Ν.Θ. σε συνεργασία με την ΥΚΠΑΑΠ του Δήμου Λαγκαδά, ειδικοί επιστήμονες ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά της νόσου, της θεραπείας και της κοινωνικής φροντίδας των ατόμων που πάσχουν από αυτή.
Στόχος της ενημέρωσης η καταπολέμηση του στίγματος που συνοδεύει την νόσο, αλλά και η εξεύρεση νέων μεθόδων ευαισθητοποίησης και κοινωνικής μέριμνας, με ευθύνη των Τοπικών Φορέων, μέσα από προγράμματα πρόληψης της επιληψίας. Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της ΥΚΠΑΑΠ κ. Στυλιανός Δεργιανλής, προαναγγέλλοντας μάλιστα την συνέχεια παρόμοιων επιστημονικών συναντήσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, ενώ παρών ήταν επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαγκαδά κ. Γεώργιος Κυράνου.
Εισηγητές Ημερίδας: Α.Καρλοβασίτου, Π.Αγγελόπουλος, Δ.Ζαφειρίου, Δ.Κάζης, Β.Μιχαηλίδου
Διοικητής Νοσοκομείου: Αργύρης Γκαμπέσης
Υπεύθυνος Προγράμματος: Κωνσταντίνος Σιτζόγλου