Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

"Μύθοι Ελλήνων της Ποντικής και Μικρασιατικής Γης" στα Λουτρά Λαγκαδά

  Με επιτυχία και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (26/01/2014), η παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Μιχάλη Χ. Καϊκουνίδη με ...
τίτλο “Μύθοι Ελλήνων της Ποντικής και Μικρασιατικής Γης”, στην αίθουσα “ΜΥΓΔΟΝΙΑ PALACE” των Λουτρών Λαγκαδά.
  Συντονιστής της παρουσίασης σε διοργάνωση του Δήμου Λαγκαδά και της ΔΗΚΕΛ, ήταν ο Διευθυντής της ΔΗΚΕΛ κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ομιλητές ήταν ο κ. Μιχάλης Καραβέλας, καθηγητής Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας και ερευνητής ποντιακής λαογραφίας και ο κ. Νικόλαος Ταμουρίδης, Αντιστράτηγος και επίτιμος πρώτος υπαρχηγός Γ.Ε.Σ.,  ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Αϊβαζίδης Παντελής, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδης Γεώργιος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα. Σαρίκου Άννα, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Λαγκαδά κ. Αθανάσιος Μοσχίδης, η Πρόεδρος της Τ.Κ Κολχικού κ. Μιχαηλίδου Γεωργία, ο Τοπικός Σύμβουλος Ανάληψης κ. Γεώργιος Δολμάς και η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Κορώνειας κα. Αναστασία Ξανθοπούλου, και η Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αδάμ και πρώην Δημοτική Σύμβουλος Καλιδοίων κα. Αναστασία Αδαμούδη.
  Ο συγγραφέας κ. Καϊκουνίδης, παρουσιάζοντας το έργο του, ανέγνωσε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου του, “ζωντανεύοντας” ιστορίες του προσφυγικού ελληνισμού και προκαλώντας την συγκίνηση των παρισταμένων.
 Ακολούθησε η προβολή ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ3 με την συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβαλαρίου, παρουσιάζοντας χορούς της Θράκης.  


Πηγή : Δήμος Λαγκαδά