Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Έχει ξεφύγει η μαύρη εργασία με ποσοστά ως 60%

Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εργασίας για καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ελεγκτικών μηχανισμών ΣΕΠΕ και Οικονομικής Αστυνομίας, η ... 
ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία οργιάζει, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ, απαντάει στα στοιχεία που επικαλείται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας αναφορά σε στοιχεία από την Πάτρα.
Όπως αναφέρει: «Αποκαλυπτικό της έντασης του φαινομένου είναι τα τελευταία στοιχεία που προέκυψαν από δυο συνεργεία ελέγχου που επισκέφτηκαν και έλεγξαν επιχειρήσεις της περιοχής Πατρών από 17/1/2014 έως 20/1/2014.
»Συγκεκριμένα ελέχθησαν 130 επιχειρήσεις (βιομηχανίες - υπηρεσίες καθαρισμού -security νοσοκομείου Ρίου - ταξί - λαϊκές αγορές - φορτηγά - υγειονομικού ενδιαφέροντος) και διαπιστώθηκε ότι 85 επιχειρήσεις απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό. Ποσοστό 60%.
»Από τους 741 ευρεθέντες εργαζόμενους, 280 βρέθηκαν ανασφάλιστοι. Ποσοστό 37,8%.
»Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει το μέγεθος του φαινομένου είναι ότι τις τελευταίες 10 μέρες είχαν καταχωρηθεί στο  Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού 244 νέοι εργαζόμενοι.
»Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας όχι μόνο δεν έλυσαν, αλλά ούτε μείωσαν το πρόβλημα της μαύρης αδήλωτης εργασίας που αποτελεί πληγή για το Δημόσιο Σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που σήμερα έχειανάγκη περισσότερους από ποτέ νέους πόρους για να μη διαταραχτεί η ισορροπία του» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Πηγή : voria.gr